Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Eger-Maklár – Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Eger-Maklár

További információk a helyszínről

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának, személygépjárművek és tehergépjárművek számára egyaránt.

A vállalat 2003-ban egy futószalaggal és 35 munkavállalóval kezdte meg tevékenységét, mára a térség meghatározó vállalatává vált. A tevékenységi kör a hidraulikus kormányművek összeszerelésével indult, majd a működési terület gyors bővülését követően 2006-tól a kormányoszlopok gyártása is megkezdődött. 2012-től a cég tevékenysége a hidraulikus mellett elektromos kormányművek összeszerelésével (EPS-Electric Power Steering), a kulcskompetenciának számító fogasléc és kormányanya alkatrészgyártással, továbbá a tehergépjármű részleget támogató telephelyi mérnöki és teszt központtal bővült.

A megnövekedett gyártókapacitást kiszolgáló új telephely az Egertől alig tíz kilométerre fekvő Makláron épült fel mindössze 327 nap alatt. A nagyjából 80 ezer négyzetméter területű (mintegy 11 futballpálya méretű) gyár ma a kormányműveket gyártó ágazat (Automotive Steering Division) egyik legnagyobb egysége a világon.

2014 óta Egerben hagyományos, hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányművek készülnek. 2015-ben a Bosch a vállalat 100%-os tulajdonosa lett, azóta Robert Bosch Automotive Steering Kft. néven működik.

A vállalat a térség egyik legnagyobb munkaadója. Jelenleg a két telephelyen (Maklár és Eger), mintegy 1500 munkatársat foglalkoztat.

Az idén 20 éves cégnél az elmúlt két évtizedben folyamatosan fejlődött a gyártástechnológia, a kapcsolódó logisztikai folyamatok, valamint az itt gyártott és fejlesztett termékek köre. Az elmúlt évek sikereinek középpontjában a munkavállalók csapata áll. A Bosch nagy hangsúlyt fektet a munkatársak képzésére a szervezet minden szintjén. Oktatási programjai minden munkavállaló számára elérhetőek és lehetőséget kínálnak a vállalaton belüli fejlődésre, tanulásra.

Dokumentumok

Energiamegtakarítási riport 2016 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Munkabiztonsági és környezetvédelmi alapelvek - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 tanúsítvány - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2017 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2018 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2019 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2020 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2021 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Energiamegtakarítási riport 2022 - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Nemzetközi üzleti utazások – munkavégzési feltételek